maanantai 20. tammikuuta 2014

Sienirisotto broilerilla

Yleensä meillä syödään maanantaisin ja joskus vielä tiistaisinkin viikonlopulta jääneitä jämiä mutta tänään tilanne oli se, että jotain piti tehdä ja tilanteet johtivat risoton valmistamiseen.

Kaapista löytyikin aineksia mukavasti ja päätin tehdä risoton höystettynä herkkusienillä sekä köykäisellä määrällä kanaa, lisäksi käytin 50/50 sekoitusta risottoriisiä ja ohrasuurimoita.



Sienirisotto broilerilla
  • 2,5dl risottoriisiä ja ohjasuurimoita puoliksi
  • n. 200g Tuoreita herkkusieniä
  • 2 Pienehköä maustamatonta kanafilettä
  • 2 Salottisipulia
  • 8dl Kanalientä
  • Ruohosipulia (puoli punttia)
  • Suola, Pippuri
  • (Valkoviiniä)

Viipaloi herkkusienet ja laita ne paistumaan kasariin, paistele sieniä siten että pehmenevät mukavasti tällä välillä voit kuutioita kanat ja maustaa ne, itse käytin pelkkää suolaa. Kun herkkusienet ovat valmiina siirrä ne pois pannulla kulhoon ja laita kanat paistumaan, paista kanoja kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan ja nosta tämän jälkeen toiseen kulhoon.

Kuutioi salottisipulit, lisää öljyä pannulle ja kuullota sipuleita hetken aikaa. Lisää pannulle riisi-ohrasuurimo sekoitus, anna paistua pannulla hetki ja lisäile kanalientä pienissä erissä pannulle. Mikäli käytät valkoviiniä niin laita sitä ensin ja kiehauta alkoholi pois. 

Siinä vaiheessa kun riisit ja ohrasuumot tuntuvat kypsiltä, lisää herkkusienet ja kanat joukkoon sekä n. puolidesiä kanalientä, sekoittele hyvin. Ota n. puoli punttia ruohosipulia ja leikkele suurin osa ruoan joukkoon, sekoita uudelleen, loput ruohosipulista voi käyttää koristeluun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tsekkaa myös nämä

a