tiistai 28. tammikuuta 2014

Pekonipasta

Viikonloppu meni kyläillessä ja töiden parissa joten ruokaakaan ei sen ihmeellisemmin tullut tehtyä joten Maanantaina vuorossa oli jälleen jotain nopeasti valmistettavaa sapuskaa.

Tämä kyseinen pekonipasta on alunperin Jamie Oliverin reseptejä mutta vuosien varrella tämä on mukaantunut tälläisenä omaan käyttöön. Helppoa ja nopeaa joka tapauksessa.





Pekonipasta: 2-3 henk.

  • 250g pastaa
  • paketillinen pekonia
  • 6kpl kananmunia
  • tilkka kermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Kaikessa yksinkertaisuudessaan laita pastavesi kiehumaan ja ryhdy paistelemaan pekonia, pekonit saa paistaa aika rapeiksi ja nostaa paistinpannulla suoraan talouspaperin päälle. Kun vesi kiehuu laita pastat pörisemään ja riko kaikki munat kulhoon ja lisää ihan tilkka kermaa päälle ja rouhaise hieman suolaa ja mustapippuria sekaan, sekoita hyvin. 

Kun pekonit ovat jäähtyneet murskaa ne käsin pieneksi ja jätä hetkeksi odottelemaan. Kun pasta on valmista valuta vesi pois ja kaada pastat kulhoon, lisää päälle välittömästi murskatut pekonit ja kaada muna-kermaseos päälle, sekoita kaikki hyvin keskenään. Pastan lämpötila kypsyttää kananmunat mukavasti ja nälkä lähti tälläkin

Huom! Itse lämmitän uunissa aina tuon kulhon johon pastat kaadan jotta kananmuna seos varmasti kypsenee kunnolla, nyt laitoin tuon astian 100 asteiseen uuniin heti ensimmäisenä.



1 kommentti:

  1. Nämä yksinkertaiset, helpot sekä maukkaat reseptit ovat ihan mahtavia. Varsinkin pekoni toimii aina. I like!

    VastaaPoista

Tsekkaa myös nämä

a